A l'hora de dinar

Las recetas de la sala "de profes", con algun que otro restaurante bueno y tiendas de comestibles que se cuelan

jueves, febrero 09, 2006

Delicies de salmó

Ingredients
  • làmines de pasta de full
  • salmó fumat*
  • ou
(*jo ho he comprat a la Sirena, però potser que hi hagi una altra botiga que ho puguin tenir més barats).

Temps de preparació: 30 min
Dificultat: cap.

Elaboració :
Ho deixes descongelar (llegir indicacions del fabricant). Mentrestant, anar tallant el salmó en trocets molt petits.

Quan la massa està descongelada, la talles segons vulguis fer la forma de les delícies. Ho estires una mica (que si no la pasta de full puja molt), hi poses el salmó al mig del tros de pasta i tanques doblegant-la. Passes ou batut pel damunt (si només ho pintes amb el rovell més doradet quedarà).

Abans de posar-ho a una plata al forn, tallar un tros de paper d’alumini i untar-lo amb una mica d’oli d’oliva de Vallbona de les Monges, així no us quedarà enganxat. Deixar al forn uns 15 o 20 minuts (quan vegis que la massa ja ha pujat i està daurada).

Esperar a que es refredi i ja es pot menjar.

Truco/Recomanació
Si la forma que fas es tancant el salmó amb la pasta de full, per que quedi ben tancat, hi has de passar una mica d’ou batut.

Si quan ho fas no t’ho has de menjar, és millor que no ho tinguis tancat, ja que la pasta de full es queda com tova, millor deixar-ho al paper d’alumini.